Ingyen vonatozhatunk és buszozhatunk pápalátogatóba Budapestre április végén

A MÁV-Volán-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba, az április 29-én a Papp László Sportarénában sorra kerülő rendezvényre, valamint április 30-án, az Őszentsége Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatásra kerülő szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.

A vasúttársaság közleménye szerint a díjmentesség a MÁV-Start Zrt. és a GYSEV Zrt. menetrend szerinti járatainak 2. kocsiosztályán, valamint a Volánbusz Zrt. menetrend szerinti járatain érvényes. Az esetlegesen szükséges felárakat, illetve az 1. osztály díjkülönbözetét az utasnak meg kell fizetnie.

A díjmentes utazáshoz regisztrációs jegy megváltása nem szükséges, a további technikai részletekről az érintett közlekedési szolgáltatók folyamatosan tájékoztatják majd az utazóközönséget.

Mint megírtuk, eleinte felröppent a hír, hogy a Szentatya Szegedre is ellátogat magyarországi útja során, még szegedi fideszes politikusok és maga Botka László polgármester is örömmel fogadta a hírt, ám ezt később lemondták. A hivatalos indoklás szerint az egyházfő „korára tekintettel” a találkozásokra kizárólag budapesti helyszíneken kerül sor.