Még három hónapig fogva tartják Szabó Bálintot

Mint ismert, november 12-én letartóztatták Szabó Bálintot, mert egy tárgyaláson kellett megjelennie Budapesten, ahol arról döntöttek volna, hogy megfigyelésre beutalják-e az ügyészség indítványa alapján 30 napra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe a szegedi képviselőt, vagy 30 napra előzetes letartóztatásba kerül.

A tárgyalás végül nem történt meg, pontosabban bejelentkezett egy utolsó élő videóval Szabó, azonban abban nem teljesen állított valós dolgokat. Utólag derült ki, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróságon esedékes tárgyalásán nem jelent meg, illetve késett, így nem is tartották meg azt. Ezért aztán a bíróságról az ügyészségre szállt az ügy.

A rendőrség ekkor előállította a képviselőt, állítólag a budaörsi McDonald's gyorsétteremben, ahol az ismerőseivel találkozott, mert Budapest területéről is kitiltották, erről és az előzményekről itt írtunk bővebben. A 30 napos előzetes letartóztatás ma járt volna le.

Amint az kiderült a Központi Nyomozó Főügyészség Szeged.hu-nak juttatott leveléből, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő eljárásban – az ügyészség indítványára – a bíróság a mai napon kelt végzésével a gyanúsított (Szabó Bálint) letartóztatását további három hónappal, 2023. március 12. napjáig meghosszabbította.