Vasárnaptól több vonat jár majd a Szeged–Békéscsaba vasútvonalon

Még novemberben jelentette be a MÁV, hogy milyen változások lépnek életbe az éves menetrendváltáskor, ami december 11-ére, vasárnapra esik. Szeged körnéykén a menetrendi átalakulások már év közben lezajlottak többnyire, egyedül a Szeged–Békéscsaba vonalon fejleszt a vasúttársaság.

Vasárnap lép életbe a MÁV-Volán-csoport új menetrendje a társaság közleménye szerint. A szokásosan december második vasárnapjára időzített menetrendváltás a vasútvonalak mintegy harmadát érinti menetrendi vagy tarifális fejlesztésekkel, a Volánbusz számos távolsági és helyközi buszjáratának is módosul a menetrendje december 11-étől.

Emiatt a közlekedési társaságok arra hívják fel  utasaik figyelmét, hogy utazásuk előtt feltétlenül tájékozódjanak a járatok indulási idejéről. Idén mintegy 710 millió utazásról gondoskodott a MÁV-Volán-csoport, az új menetrend a társaság szerint a korábbiaknál is utasközpontúbb szemléletet hordoz, és kihasználja a legújabb fejlesztéseket, valamint a cégcsoport integrációjának előnyeit. A változásokat alább mutatjuk be Szeged környékén.

135-ös SzegedBékéscsaba vonal:

  • Napközben a személyvonatok óránként követik egymást: a Szegedről 8:28-kor és 10:28-kor induló, Békéscsabáig közlekedő személyvonatok, továbbá a Békéscsabáról 8:47-kor és 10:47-kor induló, Szegedig közlekedő személyvonatok eddig csak hétvégén jártak, vasárnaptól már naponta fognak közlekedni.
  • A 20 órás idősávban induló vonatok meghosszabbítva és naponta közlekednek Szeged és Békéscsaba között, valamint új vonat közlekedik Szegedről 21:28-kor Orosházára, illetve Békéscsabáról 21:47-kor Orosházára.

140-es számú BudapestCeglédSzeged vonal:

  • Szegedről 17:11-kor induló, Kiskunfélegyházáig közlekedő személyvonat 1 órával később közlekedik a teljes útvonalán.

Bővebb, az ország más pontjain életbe lépő változásokról a MÁV közleményében, illetve a bővebb menetrendi tájékoztató aloldalon lehet további információkat szerezni.

A Szeged és Budapest között közlekedő InterCityken egyébként már korábban, még októbertől hajtottak végre fejlesztést, aminek keretében már ezen a vonalon is közlekednek IC+ kocsik, ami új szolgáltatási szintet hozott a szegedi utazóközönség számára. Minderről ebben a cikkünkben írtunk. A Tram-train esetében is történt némi, még nem végleges menetrendi sűrítés, melyről szintén írtunk már.