Szeged lett idén a második turisztikai település, Mórahalom a fürdővel és a Colosseum Hotellel tarolt

Gazdára találtak a díjak az idén tízéves Év szállása és turizmus kiválóságai gálán. Debrecen, Szeged és Zalakaros is osztoztak a rivaldafényben, ugyanis ebben a sorrendben kapták az Év Turisztikai Települése díjat a zsűri értékelése szerint.

Idén tizedjére rendezték meg az Év szállása és turizmus kiválóságai verseny és díjátadó gálát november 24-én – írja a Szállás online a Szallas.hu közleménye alapján. Az elmúlt évek nem várt kihívások elé állították a világot és a turizmus szakmát egyaránt. „A magyar szálláshelyeknek és az egész turizmus iparágnak hatalmas nehézségekkel kellett szembenéznie és megküzdenie” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Az Év Szállása 2022 fődíjat a mórahalmi Colosseum Hotel nyerte el. „Az alföldi fürdőváros ékköveként sajátos építészeti megoldásával és eleganciájával olyan magas színvonalú szolgáltatásokat biztosít, amely sokak példája lehet – mondta a sajtószóvivő, majd hozzátette: „Ezt bizonyítja a szálloda töretlenül magas vendégelégedettsége is.”

Az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, míg a zsűri értékelése szerint a Magyar Zene Háza. Magyarország kincsei közül

a dobogó első fokán Debrecen végzett, Szeged a második és Zalakaros a harmadik

a zsűri rangsorában. A sorrend azért is érdekes, mert például Debrecen sehol sem volt a Szallas.hu nyári népszerűségi randsorában, így más szempontok is közrejátszhattak a rangsorolásban. Szeged egyébként pont nyáron nyerte el Az utazó magazin 2021-es évi turisztikai városa címet. 

A budapesti gálán Binszki József várospolitikai alpolgármester vette át a díjat, aki szerint ez a fantasztikus eredmény és azt jelzi, hogy Szeged olyan programokat kínál az itt élőknek és az idelátogatóknak, ami vonzó célponttá teszi a turisták számára”.

A többi díjazott a Szállás online cikkében megtekinthető. Idén közel 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 attrakció mérettette meg magát, valamint 1,6 millió vendégértékelés és hatezer foglaló szavazata segítette a szakmai zsűri döntését.

Fotó: Bálint András / Szegeder