A szegedi tankerület vezetője kapta a második legtöbb jutalmat, míg a tanárok semmit sem kaptak tavaly év végén

„A közoktatás bürokratikus fenntartói szervezetének vezetői úgy kaptak 1 és 2,5 millió forint közötti »motivációs elismerést«, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusok semmiféle év végi jutalmat nem kaptak” – írja Facebook-oldalán Tóth Endre, a Momentum képviselője, aki most közzétette a teljes listát, hogy a tankerületi igazgatók mekkora jutalmakat kaptak.

A posztban melyet a 444.hu vett észre Tóth úgy fogalmaz, „ez az igazságtalanság egyébként nem is elsősorban a jutalmat kapó tankerületi igazgatók vétke, hanem azoké a kormányzati vezetőké, akik a jutalmak kiosztásáról döntöttek, azok kifizetését jóváhagyták”. Majd felsorolta, hogy az oktatásért ebben az időszakban Kásler Miklós emberminiszter felelt, a köznevelési államtitkár Maruzsa Zoltán, a tárca parlamenti államtitkára pedig Rétvári Bence volt már akkor is, ahogy a Klebelsberg Központot is Hajnal Gabriella vezette, mint most.

„A miniszter azóta 12 milliós végkielégítést, az államtitkárok 4 milliós, a KK elnöke pedig 1,7 milliós motivációs elismerést kaptak. Úgy tűnik mindenki teljesítménye jutalmat érdemel a közoktatásban, csak a tanárok kénytelenek beérni a megalázó fizetésükkel” – írja Tóth. A képviselő által közzétett listát ide kattintva lehet megnézni.

Az még a hétvégén volt hír, hogy a Szegedi Tankerületi Központ vezetője, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit 2 millió 440 ezer forint jutalmat kapott tavaly év végén. Ezzel országosan a második legnagyobb jutalmat kapott tankerületi vezető lett a debreceni után, holtversenyben a Közép-Budai Tankerületi Központ vezetőjével.

Még korábban is írtunk arról, hogy bár az oktatás helyzete miatti tüntetéssorozat miatt a kormánymédia jóvoltából azt már tudjuk, hogy mennyit keres egy tüntetést szervező tanár, annak viszont az Átlátszó járt utána, hogy vajon mi a helyzet a Szegedi Tankerületnél? A válasz talán nem meglepő: utóbbiak sokkal többet keresnek.