Felvette egy kamera, ahogy egy nő bajai halászlével önti arcon a bajai pincért, vádat emeltek az ügyben

A Bajai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy házaspár mindkét tagjával szemben, akik egy bajai étteremben kifogásolták az étel minőségét, majd a feleség hirtelen a felszolgálóra borította a halászlével teli tányért. A férj mindezek után rátámadt az őket távozásra felszólító pincérre, míg a feleség távozóban még a földre borította és összetörte a terítéket – szól a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

Már korábban is beszámoltunk arról, hogy a vádirat szerint a bajai házaspár – az ügy két vádlottja – augusztus 1-jén délben egy bajai étterem teraszán gyermekükkel megjelenve halászlét rendelt. A feleség azonban elégedetlen volt a feltálalt étellel, ezért a felszolgálóval – az ügy sértettjével – vitába keveredett.

Amikor a felszolgáló elkezdte leszedni az asztalt, a nő felkapta a halászlével teli tányérját és a férfi arcába öntötte.

Ezután a sértett távozásra szólította fel, amit többször is meg kellett ismételnie, mire a feleség hangosan fenyegetőzve elindult gyermekével a kijárat felé. Mialatt a felszolgáló a távozó nő után nézett, az addig az asztalnál maradó férj hirtelen felállt és hátulról a sértettre rontott, majd dulakodás alakult ki közöttük. Amikor a férj a földre került, a nő is visszatért és megpróbálta megrúgni a sértettet, de nem érte el.

Végül az étteremben dolgozó alkalmazottak a konyhába menekítették a kollégájukat. A feleség kifelé menet még a földre borította és összetörte a terítéket. A házaspár kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása az étteremben tartózkodókban félelmet, riadalmat keltett. Az ügyészség a házaspárt garázdaság vétségével vádolja. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Az esetről kamerafelvétel is készült, melyet most az ügyészség adott közre, alább megtekinthető: