Halászlével öntöttek nyakon egy bajai pincért

Garázdaság miatt nyomoztak a bajai rendőrök egy házaspárral szemben, akiknek problémájuk akadt a kiszolgálással az egyik helyi étteremben, ezért egyikük a pincér nyakába borította a halászlevét, a másik pedig neki is esett.

Azt nem tudjuk, szegediek voltak-e, és az olajszőkítős időkat idéző temperamentumú Nagy Bajai–szegedi Halászléháború újabb leszámolásáról lehet-e szó, de a rendőrség információi szerint egy háromtagú család érkezett az étterembe még augusztus 1-jén dél körül, ahol leültek, majd bajai halászlevet rendeltek.

A pincér felszolgálta az ételt és elindult felvenni egy másik asztal rendelését, ám nem sok idő telt el, és az asztalnál ülő asszony jelezte, hogy problémája akadt az étellel. Azt kérte a férfitól, hogy cseréljék ki a halát, aminek egy részét idő közben el is fogyasztotta. Az alkalmazott közölte, hogy erre sajnos nincs lehetőség, mivel már elfogyott az étel egy része. Az asszonyt felbosszantották a történtek, szóváltás alakult ki kettejük között, aminek az lett a vége, hogy

a pincér nyakába borította a levesét, és szidalmazni kezdte őt.

Az alkalmazott távozásra szólította fel a családot, de ehelyett a nő férje is nekiesett a férfinak és dulakodni kezdtek. A csetepaténak végül a többi alkalmazott és a vendégek vetettek véget.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a balhés házaspárt és garázdaság miatt folytattak eljárást velük szemben. A nyomozást a napokban lezárták és vádemelési javaslattal küldték az ügy iratait az illetékes ügyészségnek.