Valóban Lázár János felelhet Budapest fejlesztéséért: félő, hogy nem jut pénz a fővárosnak

Korábban mi is megírtuk a Telex értesülései nyomán, hogy a Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyek Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartoznak majd. Ezt erősítette meg végül az RTL Híradónak a Miniszterelnökség. Sokak szerint ezzel a Budapest fejlesztésére szánt források elapadhatnak.

A Budapest Fejlesztési Központ és a Fürjes Balázs által vezetett fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkárság grandiózus, több ezermilliárd forintos budapesti fejlesztési terveit eddig a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség felügyelte, ám a Telex információi szerint Fürjes Balázs már bejelentette a Budapesti Fejlesztési Központ vezetőinek, hogy a jövőben Lázár János veszi át ezt a területet építési és beruházási miniszterként.

A Miniszterelnökség a lap megkeresésére megerősítette, hogy azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein ellátott, Lázár János tárcájához kerülnek. Hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság is oda kerül-e, arra nem válaszoltak. Az RTL Híradójának azonban Karácsony Gergely főpolgármester optimista volt: mint mondta, „ha Lázár Jánossal kell megállapodni, akkor vele fogunk tárgyalni”.