Márki-Zay térségi kampányfőnöke a Szegedernek: Lázár János már nemcsak politikai hulla lesz, hanem a Csillagban fog tevékenykedni

Csanádi Ferencet, aki Csongrád-Csanád 4-es választókörzetben Márki Zay Péter kampányfőnöke, a Kiszombori Rónay Kúriában értük utol néhány kérdéssel. Úgy tudják, a választókörzetben kimagasló a részvétel eddig, összességében pedig 65%-os részvételre tippelnek, de olyan információt is kaptak, hogy Makón és Hódmezővásárhelyen „most megindulnak még” és lehet számítani rohamra. A Mindenki Magyarországa Mozgalom 67 főt tudott delegálni a szavazatszámláló bizottságokba, az ellenzéki összefogás pedig összesen 210-et ebben a választókörzetben.

A makói Kossuth Kör Csanádi szerint „oroszlánrészt vállalt az egész kampányban”, az előválasztás és a népszavazás alkalmával is, valamint most, a szavazás alatt is aktívan részt vesznek a tagok. Lázár János azon kijelentését, hogy Márki-Zay Péter ma este 22 órára politikai hulla lesz, Csanádi úgy kommentálta, hogy „Lazár János már politikai hulla, a Fideszen belül pária lett". Szerinte ha ma este Márki-Zay győzelmét hirdetik ki, akkor „Lázár János már nemcsak politikai hulla lesz, hanem a Csillagban fog tevékenykedni".

A kampányfőnök szerint minden településre eljutottak, még azokra is, ahonnan a polgármesterek közös nyílt levélben kérték a miniszterelnök-jelöltet, hogy ne kampányoljon náluk. Tegnap Kövegyen tartottak lakossági fórumot, ez volt az utolsó település, ahol nem járt még Márki-Zay. Ezeken a településeken Csanádi szerint majdnem, hogy jobb volt a fogadtatásuk, mint Algyőn például, kontraproduktív lett véleménye szerint ez a levél, nem találkoztak olyan önkormányzattal, amely hátráltatta volna a rendezvényeket, és „formális deklarálás volt ez, amit elvártak Lázár Jánosék".

Arra az állításra, amit még januárban írt meg a makohirado.hu, azaz hogy Csanádi édesapja, id. Csanádi Ferenc milliomos vállalkozó jelentős összeggel támogatta Márki-Zay kampányát, miközben fia pedig Csongrád-Csanád 04-es választókörzetben a kampányfőnöke a miniszterelnök-jelöltnek, ifjabb Csanádi azt válaszolta, hogy ők egyetlen forinttal sem támogatták a kampányt, és a kastélytulajdonos jelzőt, amit édesapjára használtak, azért kellett megírnia a lapnak, hogy elterelje a figyelmet Lázár János Batidával kapcsolatos szálairól. Ők novemberben azt vállalták, hogy eljuttatják Márki-Zay Pétert helyi kisvállalkozókhoz, pedagógusokhoz, „kisemberekhez", és ennek tettek eleget.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<