Egy kerti kút egyszerre díszítő és hasznos eleme a kertnek (X)

A vízről gyakran mondjuk, hogy éltető elem, és ez a kertben is így van. A növényeink egészségéhez és növekedéséhez ugyanolyan fontos, mint a napfény. Az öntözéstechnika sokféle módszerrel megvalósítható, de ha fontos a dizájn, akkor egy kerti kútnak is találunk helyet az udvaron.

A hírek között gyakran szembesülünk olyan írásokkal, amelyek az időjárás szeszélyes viselkedését taglalják. Anélkül, hogy belemennénk az okokba és a várható kimenetelekbe, szögezzük le, hogy a nyári időszakban hosszabb szárazsággal is kalkulálnunk kell. A legjobban akkor döntünk, ha többféle módszert alkalmazunk együttesen a kert gondozásához: építsünk ki öntözőrendszert, amellyel takarékosan locsolhatunk, gyűjtsük össze az esővizet, és állítsunk fel egy kerti kutat!

Milyen legyen?

Mivel valóban dekorációként is szolgál majd, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. Az ujhazbodrogi.hu kerti kút kínálatában többféle opció is elérhető, így biztosan megtaláljuk a számunkra ideális megoldást.

Egy régies hangulatot idéző környezetbe például tökéletes lehet egy kézi meghajtású modell, míg a romantikus miliő kedvelői alighanem az esztétikus, antik hatású falikutakat fogják előnyben részesíteni. Ha a falra nem tudjuk szerelni, dönthetünk állókút mellett is, amely szintén szemet gyönyörködtetően elhelyezhető például néhány virág társaságában. A sokféle szín a garancia arra, hogy teljesen a már kialakított környezethez tudjuk kiválasztani ezt az új kiegészítőt.

A kerti kútnak természetesen nemcsak a szépsége az értékes vonása, hiszen praktikum szempontjából is érdemes megfontolni a telepítését.

Miért hasznos a kerti kút?

Ha szívesen teszünk-veszünk kint, ha a gyerekek is sokat játszanak a kertben, akkor biztosan szükség lesz arra, hogy mindig könnyen hozzájuthassunk a friss vízhez. Ha a testmozgás mellett még a hőmérő higanyszála is a magasba emelkedik, akkor még inkább megnő a jelentősége annak, hogy rendszeresen gondoskodunk-e a folyadék pótlásáról. Egy kerti kúttal ennél mi sem egyszerűbb.

Nem kell beszaladgálni a tiszta konyhába vagy fürdőbe koszos cipővel és kezekkel, és még a gyerekek sem feledkeznek meg az ivásról, ha rögtön ott van rá a lehetőség a szemük előtt. Ha szeretnénk, hogy a kisebbek is önállóan tudják használni, vegyük figyelembe az elhelyezésnél az ő magasságukat is. Egy kis vizezős játék is kialakulhat, így még hűsítőbb élményt tud biztosítani a kerti kút.

Vegyünk vizet belőle a locsoláshoz!

Könnyen és azonnal vízhez jutunk belőle, nemcsak a magunk számára, hanem az öntözéshez is. Kapjanak a kicsik is egy nekik megfelelő méretű locsolókannát, és végezzük el gyorsan, közös munkával ezt a mindennapi teendőt.

Ha a növények mellett van egy kis madáritatónk vagy például kerti tavat is gondozunk, ezekhez is tudjuk használni a kutat. De még a medence is feltölthető róla!

Válasszunk egy nekünk tetsző és a kertbe is passzoló modellt, és élvezzük ki a kerti kúttal járó előnyöket!