Miért fontos, hogy ne feledkezzünk meg a fényvédő használatáról? (X)

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy fényvédelemre csak olyankor van szükség, amikor hétágra süt a nap. Azonban ha az a célunk, hogy sokáig szép, friss és fiatalos maradjon az arcunk, akkor évszaktól függetlenül fogunk fényvédő krémet használni. Vajon miért?

Extra előnyökkel jár az alkalmazás

Legalábbis akkor, ha megfelelő készítményeket választunk. A SzépségCenter fényvédői és naptejei megóvnak bennünket az UV-sugárzás káros hatásaitól, miközben támogatják a bőrünkkel kapcsolatos célkitűzéseinket is, mint amilyen a ráncok láthatóságának csökkentése, a bőrhibák elfedése vagy a gyulladásos folyamatok enyhítése. Minden bőrtípushoz és problémához megtalálhatjuk az ideális megoldást.

Napfényre szükségünk van!

Biztosan mindannyian tapasztaltuk már, hogy ha ragyog a nap, a kedvünk is sokkal vidámabbá válik. Ez azért van, mert a napsütés hatására olyan pozitív változások indulnak meg a szervezetünkben, amelytől szó szerint jobban érezzük magunkat. A hatást a szerotonin szintjének emelkedése okozza.

A D-vitaminról is mind hallottunk már, nélküle nem számíthatnánk ugyanúgy az immunrendszerünk védekező képességére. Nem véletlen, hogy nyáron sokkal kevesebb a megbetegedés, ehhez az is hozzájárul, hogy a sok napfény hatására a D-vitamin szintje optimális mértéket ölt a testünkben.

De a bőrre sem kizárólag kedvezőtlen hatásai vannak, hiszen például a pikkelysömör tüneteit is képes mérsékelni. Egy szó, mint száz, napsütésre szükségünk van, és nemcsak nem kell, de nem is lehet kizárni az életünkből. A mindennapi fényvédelem segítségével elkerülhetjük a kedvezőtlen hatásokat, miközben kiélvezzük az előnyöket.

A fényvédő krémek szerepe

A rendszeres, mindennapi használat révén rengeteget tehetünk azért, hogy elkerüljük az UVA sugarak bőröregedést gyorsító hatását. A megelőzésnek hatalmas a jelentősége, és sokkal jobb eredményeket érhetünk el, ha már idejekorán rászánjuk magunkat arra, hogy a fényvédelem biztosítását a napi bőrápolási rutin részévé tegyük.

Ezek a készítmények ugyanakkor megóvnak bennünket a leégéstől is, amiért elsősorban az UVB sugarakat tehetjük felelőssé. Mivel minden egyes leégés nyomot hagy a bőrünkön, még akkor is, ha az már nem látható, ezért számolnunk kell olyan következményekkel, hogy fokozódik a rosszindulatú bőrproblémák előfordulásának lehetősége. Minél többször égünk le, annál komolyabb lesz a kockázat is.

A májfoltok, pigmentfoltok kialakulását is megelőzhetjük, illetve megfelelő termékek alkalmazásával, a fényvédők segítségével kordában tarthatjuk őket. Válasszunk hát a bőrtípusunknak megfelelő fényvédelmet biztosító kozmetikumokat, és használjuk ezeket minden nap, hogy megőrizhessük bőrünk szépségét, egészségét, illetve javíthassunk a már kialakult problémákon. Egy színvonalas készítménnyel mindez egyáltalán nem lehetetlen!