Szempontok telefonválasztás előtt (X)

Amikor szükségünk lesz egy új készülékre, akkor természetes dolog, hogy megnézzük a boltok kínálatát és körbekérdezünk az ismerősöknél is. De jó, ha tudjuk, hogy nekünk nem biztos, hogy az a mobil lesz majd a legmegfelelőbb, ami a szomszédunknak. Mindig a saját igényeinket vegyük figyelembe!

Vannak, akiknek nincs szükségük a legújabb, csúcskategóriás eszközre, nekik például az Oppo A57s modell is kiváló választás lehet, és beszerezhetik a CoolMobile.hu-nál. Nézzük meg, mit tud ez a termék, közben kiderül az is, mire érdemes figyelni telefonvásárlás során!

A méretek

Sokak szerint minél nagyobb egy készülék, annál jobb, mert így biztos sok extra is fellelhető benne. Nem feltétlenül van így, leginkább az akkumulátor az, ami növelheti a telefon súlyát, egyéb paramétereit.

Az Oppo A57s esetében az 5000 mAh-s aksi igazán remek teljesítményt nyújt, nem fog egyhamar lemerülni a készülék. Cserébe viszont a mobil súlya a megszokottnál kicsit nagyobb lett: 187 gramm. A méretek pedig a következők: 163,8 x 75 x 8 mm, a képátló 6,56” – ez teljesen átlagosnak mondható.

A kijelző

Fontos lehet a fent megadott adaton kívül az is, milyen technológiával készült a kijelző (itt ez IPS LCD), és milyen specifikációkkal kell számolni ennél a komponensnél. Amit érdemes megnézni, az elsősorban a képfelbontás. Bár itt csak 720 x 1612 pixel ez a szám, a maximum fényerő pedig 600 nit, azért nem kell lemondani erről az eszközről, ha csak átlagos dolgokra használjuk.

Sok más döntő szempontja lehet még: van például All-Day Eye Comfort funkció és Eye Comfort mód is, de az sem mellékes, hogy a telefon az NTSC színskála 96%-át képes visszaadni, így élénkebb lesz a kép.

A memória

Minden esetben érdemes megvizsgálni, mekkora tárhellyel rendelkezik az eszköz, és ha sok képet, videót szeretnénk a készülékre menteni, akkor minél nagyobb belső memóriával rendelkezőt kell választani – a legjobb, ha az bővíthető is.

Az Oppo A57s-nél megvan ez a lehetőség: egy microSDXC kártyával növelhetjük a kapacitást, ha szeretnénk. A RAM 4 GB, azt pedig mi dönthetjük el, hogy 64 vagy 128 GB-nyi legyen-e a belső tárhely.

A kamerák

Sokan használják fotózásra, videózásra az okostelefonjukat, nem véletlen hát, hogy a kamerarendszert vizslatják meg először. Az Oppo A57s tudja használni a HDR- és a panorámamódot, és van benne LED vaku is. Hátlapi kamerái 50 és 2 MP-esek, a szelfizéshez egy 8 MP-es széles látószögű egység áll rendelkezésre. A videózás 30 fps-sel történik.

Az ár

Igaz, hogy vannak ennél erősebb készülékek is, de az ár-érték arányt is fontos mérlegelni. Egy alsó kategóriás készüléket is sok hasznos dologra felhasználhatunk: munkavégzéshez pedig ott van a laptop, játékra és filmnézésre pedig a tablet.

Az extrákat is vegyük figyelembe a választáskor: a GPS és az ujjlenyomat-olvasó már mindenhol alap, de ha NFC-chip is van a mobilban, akkor még fizetni is tudunk vele, csakúgy mint az Oppo A57s esetében.

Mindig érdeklődjünk a kereskedőnél erről a lehetőségről: a CoolMobile.hu munkatársai szívesen válaszolnak a kérdésekre. A webáruházukban sok hasznos kiegészítőt is rendelhetünk a kiválasztott eszköz mellé.