Megéri nyelvet tanulni! (X)

Minden bizonnyal mindenki hallotta már életében legalább egyszer a “Magadnak tanulsz!” unásig ismételt frázisát. Azt azonban muszáj kiemelnünk, hogy a nyelvtanulással, a nyelvek elsajátításával mindenki jól jár. Így aztán ha valamit, akkor ezt igazán nem szabad megspórolni.

Most, hogy a határok gyakorlatilag leomlottak, és az országok állampolgárai gyakorlatilag világprolgárokká váltak, égbekiáltó bűn nem beszélni egyetlen nyelvet sem. Mutatjuk, hogy mitől esel el, ha nem tanulsz meg egyetlen idegen nyelvet sem!

Ahány nyelvet beszélsz, annyiféle ember vagy!

Ha végignézed az oxfordcorner.hu idegen nyelvű könyveinek kínálatát, meg fogsz lepődni a széles választékon. A klasszikus angol, német, olasz, orosz, francia és spanyol mellett még megtalálhatod a holland, görög, portugál, román, latin, szerb, szlovák, kínai és horvát nyelv könyveit is.

Ezzel a széles termékkínálattal egyben minden nyelvtanuló be is tudja biztosítani magát, hiszen a rengeteg könyv gondoskodik arról, hogy mindig a legjobbat és legoptimálisabbat találd meg.

Már csak azért is, mert ahogy a mondás tartja, ahány nyelvet beszélsz, annyiféle ember vagy. Rutinos nyelvtanulók ezt érzik is saját magukon, hiszen sokan arról számolnak be, hogy még a hangszínük is megváltozik, amint más nyelven kezdenek el beszélni. Ám nem pusztán ideológiai érvek szólnak a nyelvtanulás mellett!

Megnyílnak előtted az ajtók!

Amint megtanulsz egy nyelvet, hihetetlen lehetőségek tárulnak eléd:

  • Elmehetsz az adott országba dolgozni, hiszen meglesznek hozzá a nyelvi kvalitásaid.
  • Dolgozhatsz itthon egy multinacionális cégnél. Sokszor keresnek olyan munkaerőt, aki egy vagy akár két nyelvet is magabiztosan és folyékonyan használ, ez pedig nyelvtanulás nélkül aligha megy.
  • Olvashatsz irodalmi műveket akár eredetiben is, így nem kell a fordítóra bíznod magad. Ezeket a könyveket természetesen akár a fentebb említett webáruházból is be tudod szerezni.
  • Ha turistaként látogatsz el az adott országba, akkor sem fognak kellemetlen pillanatok érni, hiszen tudhatod, hogy melyik szó mit jelent. 
  • Hatékony védelmet biztosíthatsz az agyadnak az időskori betegségekkel szemben, így többek között a demenciától sem kell annyira rettegni.

Ugye, hogy valóban megéri németet tanulni? Amint láthatod, számtalan előnye van annak, ha beszélsz legalább egy idegen nyelvet. Most már a könyvek sem jelenthetnek majd akadályt, hiszen mindegyik nyelvből legalább fél tucat, ha nem éppen fél száz áll majd a rendelkezésedre.

Továbbá a határok is!

Végezetül arról szeretnénk említést tenni, hogy egy vagy két idegen nyelv tudatában még szélesebbé válik a világ: akár barátokat, akár szerelmet is szerezhetsz magadnak, ám most már a célország személyei között is keresgélhetsz, vagyis nagyobb merítés vár majd rád! Ugye, hogy mennyi előnnyel jár egy-egy idegen nyelv elsajátítása?