Bőröd egészsége és szépsége érdekében válts natúr kozmetikumokra! (X)

Egyre több gyártó kínál a szépségápoláshoz natúr kozmetikumokat, ugyanis ma már egyre több vásárló elvárása a fenntartható gazdálkodásból származó környezetbarát, etikus termék.

A hagyományos kozmetikumok gyakran nagy arányban tartalmaznak kőolajalapú összetevőket, valamint más mesterséges anyagokat. Bár ezek szépségápolási termékekben történő biztonságos felhasználása szabályozott, mégis képesek allergiás reakciókat kiváltani az arra érzékeny egyéneknél, illetve egyes összetevőkről kiderült, hogy rákkeltőek, mások hosszú távú hatása pedig nem ismert. A MediNatural hajápoló készítményei és egyéb natúrkozmetikumai kizárólag hazai, organikus és biológiailag lebomló összetevőkből készülnek, amelyeket nem teszteltek állatokon, és amelyek természetes módon támogatják a bőr, a haj egészséges működését.

A natúr kozmetikumok előnyei

Egy átlagos nő naponta több mint 160-féle kozmetikai összetevőt ken magára, legyen szó arcápoló krémekről, tusfürdőkről, testápolókról, hajápolási, sminkes és szépségápolási termékekről. Az összetevők egy része a véráramon keresztül felszívódik a szervezetbe, így nem megnyugtató, hogy nem ismerjük a pontos összetételüket, hatásaikat. A hagyományos kozmetikumok gyakran tartalmaznak problémás összetevőket, például szilikont, parabéneket, PEG-eket és mikroműanyagokat, amelyek többek között bőrirritációt, hormonális egyensúlyzavarokat, mérgezést okozhatnak.

A növényi eredetű, természetes összetevőkből készült natúr kozmetikumok egyetlen kétes összetevőt sem tartalmaznak, így a szervezetünk nincs kitéve az ebből eredő kockázatoknak. A mikroműanyagok felhasználása is tilos ezekben a készítményekben, így használatukkal nemcsak a természetnek teszünk jót, hanem hosszú távon az egészségünknek is.

Mit nyújt az ideális természetes kozmetikum?

Igyekezzünk csökkenteni a használt kozmetikumok számát, illetve ne illat és habzás alapján válasszunk! És bár sok kozmetikum állítja magáról, hogy természetes vagy bio, nem mindegyik nyújt ellenőrizhető garanciát, így ennek a kérdésnek az eldöntésében a csomagoláson található összetevők (INCI-lista) ellenőrzése segíthet.

A nem természetes bőrápoló termékek gyakran tartalmaznak szintetikus vegyi anyagokat, amelyek hosszan tartó használata súlyos egészségügyi problémákat okozhat. A natúr kozmetikumok tiszta növényi összetevőket, ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjéket, szénhidrátokat, egészséges zsírsavakat és antioxidánsokat tartalmaznak, így ha organikus termékeket választasz, nyugodt lehetsz, hogy nem jelentenek veszélyt rád.

Hazai gyártóktól, állatkísérlet-mentesen

Amennyiben megbízható magyar terméket választasz, biztos lehetsz benne, hogy a termék szállítása kisebb ökológiai lábnyomot hagy, mint ha külföldit vásárolnál, de ez esetben a garancia és a vevők iránti gondosság is jobban érvényesül.

A természetes összetevők esetében nincs szükség állatkísérletekre, így ha ilyet választasz, etikus döntést hozol.