Zuhany szett megoldások minden igényre (X)

Az, hogy kinek melyik típusú zuhany szett a legideálisabb választás mindig az egyéni igényektől függ. Amennyiben a klasszikus elemek hívei vagyunk úgy a hagyományos zuhany csaptelep kézizuhannyal való kombinációja lehet a nyerő, ha viszont valami igazán exkluzív megjelenést szeretnénk a fürdőszobába, akkor a zuhanypanelek, az esőztető zuhanyok és a mennyezeti zuhanyfejek kínálhatnak számunkra megfelelő alternatívát. Valamennyi megoldás közös célja a tökéletes zuhany élmény biztosítása, lássuk, melyik típus milyen előnyöket kínál?

Milyen zuhany szettek közül választhatunk?

Klasszikus zuhany csaptelep kézizuhannyal 

Ma már nem csak a funkcionális szempontok érdekesek egy zuhany csaptelep kiválasztásakor, az esztétika úgy szerepet játszik. Egy jól megválasztott zuhany csaptelep ugyanis stílusos kiegészítője lehet a helyiségnek. Választhatunk modern, minimalista, vagy épp klasszikus stílusú zuhany csaptelepet. Játszhatunk a színekkel is, az arany és bronz árnyalatoktól kezdve egészen a matt vagy fényes fekete/fehér felületekig széles választék található a palettán. A csaptelepek ára általában a felhasznált alapanyag minőségét és az adott csaptelepben rejlő technológiát tükrözi, nem mindegy ugyanis pl., hogy egy hagyományos típust, vagy mondjuk termosztátos kivitelt választunk, mely már olyan hasznos jellemzőkkel is bír, mint a maximális vízmegtakarítás (az állandó víznyomásnak és vízhőmérsékletnek köszönhetően), vagy épp a leforrázás-gátló funkció, mely kisgyerekes családoknál különösen fontos.

Zuhanyoszlop 

Könnyen felszerelhető, helytakarékos módja a rögzített zuhanyfej és a kézizuhany kombinálásának. Állítható zuhanyfej magasság a felhasználói kényelem növelésére, forgatható zuhanyfej a rugalmas felhasználáshoz. Napi használathoz tökéles megoldás. Termosztatikus csapteleppel szerelve a rendszer azonnal kiegyenlíti a csőrendszer nyomásszintjének ingadozását, és így állandó vízhőmérsékletet biztosít.

Hogyan terjedt el ilyen sokfajta zuhany megoldás?

Gondoljunk csak bele, maga a zuhanyzónk is lehet épített, Walk-in (nyitott zuhanykabin a modern fürdőszobákhoz), üveg kabinos (szögletes-, íves-, vagy aszimmetrikus kivitelben), vagy épp a klasszikus zuhanytálca + zuhanykabin kombináció, így fontos, hogy a hozzájuk társítható csaptelepek/zuhany megoldások is többfélék legyenek. A klasszikus zuhanytálcák mellé leginkább a hagyományos csaptelep/kézizuhany kombinációja kerül, az üvegkabinos megoldások mellé zuhanyoszlop, a Walk-in zuhanyok jellemzője pedig a minden igényt kielégítő esőztető zuhany, vagy hidromasszázs zuhanypanel. De persze ez sem kőbe vésett szabály, lehetőségeinknek csak fantáziánk és pénztárcánk szabhat határt.

A Gépész Webáruház széles zuhanyprogram kínálatában – Hansgrohe, Grohe, Kludi, Mofém, Ravak és Strohm Teka – mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb darabot.

Esőztető zuhany 

Fali-, vagy mennyezeti beömlőkarral rendelkező szögletes, vagy ovális nagyméretű zuhanyfejek, melyek a trópusok hangulatát idézik meg fürdőszobánkban. A hozzájuk társított zuhany csaptelepek legtöbbször falsík alatti típusok, beállítható hőmérséklet korlátozással, melyek tökéletesen biztonságos és az esztétikus megjelenést nyújtanak.

Zuhanypanel 

Tekinthetünk rá úgy is, mint a zuhanyoszlop egyfajta továbbfejlesztett változatára. Magas minőség és exkluzív megjelenés jellemzi. Ezt a megoldást a gyártók esősorban a luxus és a kényelem elérésére tervezték. Legtöbb típusuk hidromasszázs funkcióval és számos fúvókával rendelkezik, mellyel tökéletes kényeztetést biztosít használóinak. Az esőztető zuhany, vízeséses zuhany, kézizuhany kombinációk közül mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást.