A méltán híres mexikói konyha (X)

Aki már unja a hagyományos ízeket, annak nem kell sokat keresgélnie, hogy találjon egy mexikói ételeket kínáló helyet, hiszen az elmúlt évtizedekben számtalan, különféle mexikói fogásokat felszolgáló étterem nyílt hazánkban. Merész és karakteres ízek, színes ételek, friss zöldségek, különleges fűszerek, az őslakos azték és maja kultúrák ízei, illetve a spanyol gyarmatosítók hatásai mind-mind összekeverednek a mexikói konyha gazdag történelmében és gasztronómiai világában. De vajon mit takarnak a számunkra idegen, rejtélyes elnevezések? Erről fogjuk most lerántani a leplet!

Taco

Talán a legismertebb mexikói étel, világszerte rengeteg rajongója van, sőt még taco evő versenyt is rendeztek már az étel tiszteletére. A puha vagy éppen ropogósra sütött tortillákat hússal (például marhahússal, csirkehússal vagy sertéshússal), babbal, sajttal, salátával és sok-sok szósszal töltik meg.

Guacamole

A mexikói konyha egyik alapanyaga, a guacamole avokádópürével, hagymával, paradicsommal, lime levével és korianderrel készül. Tálalhatjuk mártogatósként tortilla chips mellé, taco öntetként, vagy köretként, de egy egyszerű pirítós kenyérre kenve is finom.

Tamale

A tamale egy hagyományos mexikói étel, amelyet massával (kukoricából készült tésztafajta) készítenek, hússal, zöldségekkel vagy sajttal töltve. Zöld, nyers kukoricahéjba csomagolják, úgy párolják meg, gyakran salsával és tejföllel tálalják.

Fajitas

A fajitas egy népszerű tex-mex étel, amely a mexikói konyha alappillére lett. A grillezett marhahúsból, csirkehúsból vagy garnélarákból készült fajitasokat pirított hagymával és paprikával szolgálják fel, és gyakran rizs, bab és guacamole kíséri.

Churros

Népszerű desszert a churros, ami egy olajban kisütött tészta, melyet cukorral és fahéjjal szórnak meg. Általában olvasztott csokoládéból készült sűrű szószt kínálnak mellé.

Quesadilla

A quesadillákat két tortillából készítik, amelyek sajttal, hússal vagy zöldségekkel vannak töltve, majd addig sütik vagy grillezik őket, míg a sajt teljesen elolvad bennük.

A hagyományos mexikói fogások az Interfood világkonyha menüjében is állandó vendégek, hiszen számunkra fontos a változatosság, és hogy mindig tudjunk újat mutatni kedves megrendelőinknek. Ha épp sok a teendő, és a főzésre nem sok idő jut, rendelje finom ételeinket házhoz, lakjon jól az Interfooddal!