Migránsnak nézték a játszótéren alvó német turisákat Maroslelén

Riadalmat okozott Maroslelén nemrégiben, hogy a helybeli járókelők kora reggel két, meglehetősen furcsa öltözetű idegent láttak aludni a helyi játszótéren, írja a Délmagyarország. A lap szerint a helyiek migránstól tartva szóltak a polgárőröknek és értesítették a falu polgármesterét is.

Mire Drimba Tibor odaért, a szabadban éjszakázó már felébredtek, sőt, az iratellenőrzésen is túl voltak. A polgárőrök elkérték az okmányaikat, az adataikat pedig a rendőrséggel kapcsolatba lépve egyeztették is. A papírjaik rendben voltak– idézte fel a megyei lapnak a falu első embere, megnyugtatva ezzel minden aggódó marosleleit.

Drimba dolgozott egy időben külföldön, így szót tudott érteni a fiatal párral. Kiderült, hogy német gyalogos turisták, akik azt tűzték ki célul, hogy bebarangolják egész Közép-Európát. A polgármestert leginkább a megjelenésük lepte meg: Az öltözékük alapján úgy néztek ki, mintha egy mesekönyvből léptek volna elő.

A polgármester az eset után végül meghívta őket egy-egy kávéra, illetve reggelizni az egyik kisboltba annak reményében, hogy a magyaros vendégszeretet emlékét viszik tovább Marosleléről, szól a Délamagyar beszámolója. Még egy közös szelfit is készítettek, és megkérték Drimbát, hogy írjon az emlékkönyvükbe. Ezután folytatták is útjukat Románia felé.