A mórahalmi és kisteleki járásokban a legkevesebb az öregségi nyugdíj

Megjelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Nyugdíjak és egyéb ellátások című kiadványát, amelyből nem meglepő módon az derül ki, hogy az öregségi nyugdíj átlagos összege Budapesten volt a legmagasabb, 275 667 forint az idei januári nyugdíjemelés után. Ez az országos átlagot 45 ezer, a legalacsonyabb vármegyei értéket, Bács-Kiskun vármegye átlagát 70 ezer forinttal haladta meg.

Az országos átlagnál – 230 ezer forint – nagyobb összegű ellátást folyósítottak még Fejér, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém és Győr-Moson-Sopron vármegyében, ugyanakkor 207 ezer forintnál is kevesebb volt az összeg Bács-Kiskun, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben.

A főváros mellett Pest vármegye hat járásában, valamint a tiszaújvárosi, a veszprémi és a székesfehérvári járásban érte el a 250 ezer forintot az ellátás összege.

A dél-alföldi mórahalmi, kisteleki, kiskőrösi és az észak-alföldi csengeri járásban 180 ezer forint alatt maradt az öregségi nyugdíjak átlaga.

A szegedi járásban 236 ezer forint volt az átlag öregségi nyugdíj, aminél még a miskolci (241 ezer forint) és pécsi (243 ezer forint) is magasabbra adódott, a debreceni is 4 ezer forinttal lett magasabb, vagyis 240 ezer forint.

Budapest kerületei közül a XII. kerületben volt a legmagasabb (315 850 forint), a XX. kerületben a legalacsonyabb (251 021 forint) az átlagos öregségi nyugdíj.