Ezer fát ültettek el Algyő közelében a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai

Közel ezer fát ültettek a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum 11. évfolyamos diákjai Algyő felé, a Jura Ipari Park közelében, számolt be róla a városi lap. A szeged.hu-nak nyilatkozott Mihálik Edvin zöld tanácsnok is, aki elmondta, legutóbb Dorozsma mellett ültettek el kéthektárnyi szilfát, idén pedig a Maty-ér mellett fognak újabb hat hektárt telepíteni.

A tanácsnok szerint a 2019-es önkormányzati választási kampányban tettek ígéretet tíz hektár véderdő telepítésére. Tavaly 600 fát telepített az önkormányzat a város különböző pontjain, de már vizsgálják, hogy Szeged környékén hol lehet még erre alkalmas önkormányzati terület, és újabb területek megvásárlását is fontolgatják. Olyanokat, melyek erdőminősítéssel szerepelnek a nyilvántartásban, de a valóságban nem erdősültek.

Mihálik azt is elmondta, a véderdők telepítése a város körül az uralkodó szélirányok figyelembevételével folyik. A most elültetett véderdő pár év múlva évi 5–10 tonna széndioxidot, és közel 100 tonnányi port tud majd megkötni számításaik szerint.