Lázár szerint támadás a magyarok ellen, amit a Continental Makón csinál

Fogd a pénzt és fuss! – Lázár János legújabb Facebook-bejegyzése szerint ezt a játékot játssza a Continental makói gumigyára Magyarországgal és Makóval szemben. „Amíg hagyjuk” – tette hozzá ugyanakkor az építési és közlekedési miniszter.

Lázár azt írja, saját javaslata is van a kormány felé azért, hogy ne hagyjuk, ne tűrjük tovább, hogy bizonyos multik palira veszik Magyarországot és a magyar munkavállalókat. A miniszter szerint ezek a cégek az állami támogatást zsebre teszik, a maguk ígéreteit pedig üzemszerűen megszegik: sorra kirúgják az embereket, de azt is úgy, hogy azzal a lehető legnagyobb félelmet és bizonytalanságot keltsék a munkavállalókban.

Terjedjen ki a szuverenitásunk védelme erre a kérdésre is, védjük meg Magyarországot az ilyen külső támadásoktól is” – javasolja a makói–hódmezővásárhelyi országgyűlési képviselő. Mert amit a Continental Makón csinál, az bizony támadás a magyar gazdaság, a magyar munkaerőpiac, a magyar emberek ellen. Politikai, jogi fegyverre van szükség, amellyel védekezhetünk ellene. Ideje megtalálni ezt a fegyvert” – zárta posztját Lázár.

Hétfőn Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egyeztetett a Continental vezetőivel, majd úgy fogalmazott, „a magyar álláshelyek a magyaroké”. A felek a megbeszélésen többek között kitértek a Continental kapcsán az elmúlt időszakban megjelent sajtóhírekre is.