Japán cég jöhet Vásárhelyre, Márki-Zay szerint ezt még Lázár János sem fogja megakadályozni

A múlt heti közgyűlésen egyhangúlag támogatta a képviselő-testület azt az előterjesztést, melynek értelmében a hódmezővásárhelyi ipari parkban értékesítésre jelölnek ki egy területet egy japán élelmiszergyártó cégnek, írja a HódPress. Az önkormányzat-közeli portál szerint nem ők az egyetlenek, a szombathelyi Falco Zrt. is érdeklődött.

Foglalkoztatás szempontjából igen jelentős esemény lenne Vásárhelynek, ha a városba jönne a japán élelmiszergyártó cég Márki-Zay Péter szerint, aki a legutóbbi közgyűlésen arról beszélt, ez a cég nem kínai, nem környezetszennyező, és remélhetőleg nem migránsmunkásokkal fog működni. Főleg az alacsonyan képzett és női munkavállalóból van többlet, így ideális lenne ez az élelmiszergyár, vélekedett a polgármester.

A polgármester a VTV Időben című műsorában elmondta, nagyon remélik, hogy a cég – amely 2028-tól 300, később akár 500–600 főt is foglalkoztatna – Hódmezővásárhelyet fogja választani, és bízik benne, hogy ezt még Lázár János sem fogja megakadályozni.

Mégsem egy akkumulátorgyár, vagy kínai gyár, mint ami most Makón vagy Szegeden épül.

(...) Egyik oldalt látjuk, hogy 50 embert leépítenek és ez nagyon szomorú, a másik oldalról látjuk, hogy egy 300 fős cég érdeklődik, 50 fős gyorsétterem nyit Vásárhelyen, és ha nem itt, akkor a környékben lehet majd munkát találni. (...) Nincs olyan aggodalmunk, hogy hódmezővásárhelyi emberek ne tudnának elhelyezkedni” – fejtegette a polgármester a műsorban.

A cikk borítóképe illusztráció.