Ismét aktiválta az algyői Tisza-híd négysávosítását a kormány, levették a befagyasztott projektek listájáról

Huszonnégy közúti beruházás azonnali elindítása mellett döntött a kormány, ezt a 24.hu vette észre a hétfő este megjelent Magyar Közlönyben. A határozat szerint a kormány a felsorolt közútfejlesztési projektek kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési jelentőségével ért újra egyet, és ezzel kiveszi őket a leállított vagy felfüggesztett beruházások listájáról.

Az érintett útszakaszok leginkább Baja és Békéscsaba környékén vannak, például elkerülő utak, de az M44-es gyorsforgalmi utat is meghosszabbítanák a román határig, vagy Berettyóújfaluig 2×2 sávot építenének, ami a Szeged és Debrecen között tervezett útfejlesztés része. Van viszont egy közelebbi projekt is, mégpedig a Lázár János építési és közlekedési miniszter által is beígért

47-es főút Algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel.

A kormányhatározat értelmében a következő három évben 47,5 milliárd forintot biztosít a kormány a 24 beruházás előkészítésére, majd 2025 és 2027 között összesen 35 milliárd forintot szán a megvalósításra. Bár az algyői Tisza-híd esetében megjegyzendő, hogy egyelőre csak előkészítésről van szó, tehát a szegedi harmadik Tisza-hídhoz hasonlóan megtervezik, a kivitelezés csak ezután kezdődhet, de az egy külön döntés lesz valószínűleg.