Hamarosan Hódmezővásárhelyen is bérelhetünk Lime rollereket

A HódPress írta meg, hogy a Lime Hódmezővásárhelyen terjeszkedhet: a portál szerint mindez egy előterjesztésből derül ki, melyről június 27-i, keddi ülésén fog dönteni az önkormányzat közgyűlése. Az előterjesztés szerint a vállalkozás azzal kereste meg a városvezetést, hogy ide is telepítene elektromos rollereket. A Lime érkezése bevételi forrást is jelentene a közterület használatér.

A portál azt írja, egyelőre csak igényfelmérés zajlik majd mindamellett, hogy a döntéshozók nagy valószínűséggel megszavazzák az előterjesztést és zöld utat adnak a rolleres cégnek. Amennyiben a próbaidőszak sikeres és a lakosság vevő a szolgáltatásra, hosszabb távú megállapodás születhet a város és a Lime között.

Annyit lehet még tudni, hogy hasonlóan parkolópontos megoldást alkalmaznának, mint amit május 1-jével vezettek be Szegeden is, tehát csak meghatározott helyeken lehetne lezárni és feloldani a rollereket. A még 2017-ben alapított Lime világszerte piacvezető az elektromos rollerszolgáltatást biztosító cégek között, Szegeden már 2021 májusa óta elérhetőek.