Több helyen lehetne lerakni a Lime rollereket Szegeden, ehhez kéri a felhasználók véleményét az SZKT

Mint ismert, Budapesttel ellentétben a Lime elektromos rollereit Szegeden lényegében bárhol le lehetett parkolni, ami a rendszer egyik legnagyobb vonzerejét is jelentette. Május 1-jével viszont ez megváltozott, és immár itt is csak fix pontokon lehet letenni a járművet, vagy onnan elvinni. Ennek előnye, hogy ezentúl nem lehet szanaszét hagyni a járműveket, ám újabb gondok is megjelentek ezzel.

Ez utóbbiról beszélt Knezevics Viktor, a rollereket üzemeltető SZKT ügyvezető igazgatója a Szeged.hu-nak, aki azt állítja, sokkal rendezettebb lett az utcakép és azóta nem is érkeztek panaszok rosszul lerakott járművekről. Azonban például szakadó esőben vagy este nem kényelmes parkolóhelyet keresni, ha nem ismerjük a helyszíneket.

Egy másik jellemző probléma, mely a fix parkolási pontokkal jelent meg, hogy néha a rendszer nem engedett valakit leállni egy megadott pontra. Knezevics szerint ilyenkor valószínűleg a jármű GPS-e nem működik megfelelő pontossággal, és szerinte ezen is hangolniuk kell még. A szakember beismerte, hogy

volt visszaesés a rollerhasználatban

az új szabályokkal, de az utazási hossz növekedett.

Az igazgató a portálnak azt is elmondta, rendszeresen felülvizsgálják a lerakási pontokat, így vannak és lesznek is olyanok, melyeket megszüntetnek és újabbak is kerülnek majd fel a térképre. A parkolási pontok bővítésében gondolkodnak, ehhez várják a Lime rollereit használók véleményét is az applikáción, vagy az SZKT ügyfélszolgálatán keresztül.

A rendszer tehát még nem végleges, épp ezért nem is festik fel a lerakási pontokat a járdára. Bár nincs korlát a leparkolható rollerek számában, ha azt látják, hogy túl sok van egy helyen, az SZKT munkatársai ezt úgy oldják meg, hogy átszállítanak belőlük máshova.

Fotó: Bálint András / Szegeder