Makó környékén találtak rá egy gyerek holttestére, ő lehet a csónakbaleset újabb áldozata

Magyarországon találhatták meg hétfőn a Maros romániai szakaszán múlt vasárnap történt csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét, írta az Arad megyei rendőrségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség, mely cikket az MTI szemlézte.

Az Arad megyei rendőröket a magyar hatóságok értesítették, hogy hétfőn 14 óra körül egy gyermek holttestére bukkantak a folyóban, Makó környékén. Egy fiúgyermek teteméről van szó, a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították vizsgálatra. A hírügynökség cikke szerint az Arad megyei rendőrök egy csoportja Magyarországra utazott, hogy azonosítsák, a holtest a múlt vasárnap a Maros romániai szakaszán történt csónakbaleset egyik kiskorú áldozatáé-e.

A román hatóságok az elmúlt hétvégén a két felnőtt eltűntnek – a 29 éves aradi és a 31 éves nagylaki férfinak – a holttestét is megtalálták, míg a két kiskorút – egy 7 és 10 év közötti kisfiút és kislányt – tovább keresték. A romániai balesetben eltűnteket a Maros magyarországi szakaszán, Nagylak és Makó között is keresik a magyar mentőegységek, miután a román hatóságok a segítségüket kérték.

Az Arad megyei rendőrség kedden szabadon bocsátotta a felborult csónakot vezető, hétfőn őrizetbe vett 33 éves férfit, aki négy másik felnőttel és három gyerekkel együtt élve került ki a vízből. A férfi szabadlábon védekezhet az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult bűnvádi eljárás során. A rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy a gyanúsítottnak nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és ittas volt a baleset idején. A csónakot nem íratták forgalomba, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi múlt vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember – öt felnőtt és hat kiskorú – ült be a csónakba, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.