Vasárnap megtalálták a nagylaki férfi holttestét is a Maros romániai szakaszán

A Maros romániai szakaszán történt csónakbaleset újabb áldozatának holttestét találták meg a mentőegységek vasárnap, csaknem egy héttel a tragédia után a bánsági Egres közelében. A Temes megyei vészhelyzeti felügyelőségre hivatkozva a News.ro román hírügynökség számolt be minderről, melyet az MTI szemlézett.

A mentőegységek vasárnap a Temes megyei Egres (Igris) település közelében a folyóban egy férfi holttestére bukkantak, melyet már ki is emeltek a vízből. A Tion hírportál arról számolt be, hogy a holttest azé a 31 éves nagylaki férfié, aki eltűnt a múlt vasárnap este történt csónakbalesetben, a rokonok azonosították.

A mentőegységek és az őket segítő önkéntesek folytatják a keresést a tragédiában eltűnt két kiskorú, egy 7 és 10 év közötti kislány és kisfiú után. A romániai balesetben eltűnteket a Maros magyarországi szakaszán, Nagylak és Makó között is keresik, miután a román hatóságok a magyar mentőegységek segítségét kérték.

Az Arad megyei rendőrség kedden szabadon bocsátotta a felborult csónakot vezető, hétfőn őrizetbe vett 33 éves férfit, aki négy másik felnőttel és három gyerekkel együtt élve került ki a vízből. A férfi szabadlábon védekezhet az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult bűnvádi eljárás során. A rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy a gyanúsítottnak nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és ittas volt a baleset idején. A csónakot nem íratták forgalomba, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba – öt felnőtt és hat kiskorú –, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.