Ugyanabban a vásárhelyi körforgalomban mentek neki a vasútvillamosnak hétfőn, mint két hete

Mint ahogy két hete, úgy a mai nap is Hódmezővásárhelyen, a Kistópart utcai körforgalomban ment neki egy autó a vasútvillamosnak. A Mávinform egyelőre nem adott ki közleményt minderről, de a Hmvhely car life nevű, közlekedési tematikájú hódmezővásárhelyi Facebook-csoportban már két fotót is közöltek az esetről.

Frissítés (16:44): Időközben megjelent a Mávinform közleménye is. Azt írják, a Hódmezővásárhelyről Szegedre 16:07-kor indult vasútvillamossal ütközött egy gépjármű. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 17 óráig – szünetel a forgalom Hódmezővásárhely vasútállomás és a Hódmezővásárhely Kossuth tér között.

A Szeged vasútállomásról Hódmezővásárhelyre 15:40-kor indult vasútvillamos csak a Kálvin János téri megállóig közlekedett, míg a Hódmezővásárhely vasútállomásról Szegedre 16:47-kor induló vasútvillamos csak a Kálvin János tértől közlekedik. A balesetben érintett vonat nem közlekedik tovább. A Szeged vasútállomásról Hódmezővásárhelyre 17:20-kor induló vasútvillamos kimarad. Néhány délutáni tramtrain-járat menetideje 10–20 perccel megnövekedhet.

Fotó: Hmvhly Car Life / Facebook

Legutóbb Szegeden voltak hasonló esetek, még április elején a vasútvillamossal a Vadász utcánál egy autó ütközött össze. Az azelőtti hét szerdán a Széchenyi térnél egy autó nyitott ajtajának ütközött a tram-train. Ezelőtt szintén a Széchenyi téren történt még március elsején egy autós találka. Ezt megelőzően a Kossuth Lajos sugárúton és a Boldogasszony sugárúton történt hasonló autós koccanás, utóbbi egyébként baleseti gócpontnak számít.