Az SZTE-hez kerül a szentesi kórház, valószínűleg a januárban bezárt szülészetet mentenék meg ezzel

Még tavaly írtuk meg, hogy Szentesen és a környéken élő nők közössége már tavaly ősszel attól tartott, hogy a Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályát 2023 januárjától orvoshiány miatt be fogják zárni, de hivatalos tájékoztatást nem kaptak.

Tavaly decemberben ki is adták a kórház hivatalos közleményét erről, mely szerint idén január 1-től a fekvőbetegek ellátása az osztályon szünetel, a betegeket, illetve a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi. A kórház közleménye a szakorvosok hiányával indokolta az osztály bezárását. A Dr. Bugyi István Kórház hirdetésekben egyébként ezt megelőzően már hónapok óta keresett osztályvezető főorvost és szakorvosokat.

Idén március 22-én, a szerdai napon aztán megjelent Farkas Sándor országgyűlési képviselő Facebook-posztja, melyben azt az „örömhírt” jelentette be a miniszterhelyettes, hogy a szentesi kórház státusza megmaradhat azzal, hogy a SZTE klinikai központjához fog tartozni. A fideszes politikus elárulta, hogy erről a kormányülésen már döntöttek. Az átalakítás részleteit nem árulta el, sem azt, hogy miként lesz így orvos, de ők valószínűleg Szegedről fognak majd ingázni a betegek helyett.