Telex: Januártól bezárják a szentesi Dr. Bugyi István Kórház szülészetét

A Telex cikke szerint a Szentesen és a környékén élő nők közössége már az ősszel attól tartott, hogy a Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályát 2023 januártól orvoshiány miatt be fogják zárni, de hivatalos tájékoztatást nem kaptak. Az édesanyák hónapokon át próbáltak orvosokat a településre hívni internetes kampánnyal és nyilvános demonstrációval is. A csoport többsége nagyon elégedett volt a szentesi ellátással.

A Szentesi szülészetért nevű Facebook-csoportban aztán szerdán megjelent a kórház hivatalos közleménye, mely szerint 2023. január 1-től a fekvőbetegek ellátása az osztályon szünetel, a betegeket, illetve a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi. A kórház közleménye szerint 

az osztály bezárásának oka a szakorvosok hiánya.

A Dr. Bugyi István Kórház hirdetésekben már hónapok óta keresett osztályvezető főorvost és szakorvosokat. A Csongrád-Csanád megyei Szentesen 27 ezren élnek, a környéken lakókkal együtt mintegy 60 ezer ember maradhat a közelben gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül.