Megtépázta a szél a vásárhelyi Emlékpont ideiglenes fóliáját a hétvégén, azóta is úgy áll

A Hmvhly Car Life nevű Facebook-csoportban tettek közzé még szombaton egy fotót az Emlékpont oldalán foszlazodó burkolatáról, melyhez két tűzoltóautó is érkezett. Mint kiderült, a hétvégi szélvihart nem bírta az épület ideiglenes takarófóliája.

A Hódpress cikke szerint az Emlékpont épülete körül már korábban is voltak gondok. A gyenge tartószerkezetre felszerelt, 30 kilós fémlemezeket eltávolították róla, miután azok a rossz kivitelezés következtében pár év elteltével potyogni kezdtek. Viszont a fémlemezek alatti hőszigetelést védeni kell az időjárás viszontagságaitól annak javításáig, erre szolgált a fólia.

Fotó: Hmvhely Car Life / Facebook

A Délmagyarországnak úgy nyilatkozott az MNV a helyzetről hogy „az ideiglenes burkolat mindaddig hivatott az épület védelmét szolgálni, amíg az eredeti homlokzat helyreállítása, a 2022 év decemberében elkészült, statikai szakvéleményben részletezettek szerint megtörténik. Társaságunk folyamatosan gondoskodik az ideiglenes burkolat karbantartásáról, azonban a mostani, időjárási okozta vis maior helyzet kapcsán türelmüket kérjük a javítások elvégzéséig.”

A lap azt írja, az épület a magyar államé, amit a hódmezővásárhelyi önkormányzat, az MNV Zrt.-vel kötött megállapodás alapján ingyen használ. A Szegederen is megjelent, hogy az Emlékpont a magas energiaárak miatt zárva tart.