Helikopterrel, drónnal és kutyával üldözték szerdán a menekülő embercsempészt Röszkénél

Egy menekülő embercsempész az erdőben próbált meg elbújni a rendőri egységek elől Csongrád-Csanád megyében, elfogták – számolt be a történtekről a megyei rendőrség.

Mint írják, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai december 7-én, szerdán 14 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén akartak ellenőrizni egy szerb honosságú Renault Eclipse típusú személyautót, a sofőr azonban az autóból kiugrott és a közeli erdőbe menekült.

A rendőrök a jármű átvizsgálása során annak utasterében 9 határsértőt találtak, akik magukat indiai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A menekülő sofőr elfogására drónt, keresőkutyát és helikoptert is bevetettek, melynek eredményeként a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának pilótái megtalálták a bujkáló embercsempészt, aki a közeledő rendőrök elől futva menekülni próbált. A helikopter személyzete a levegőből koordinálta a földi egységek mozgását, így az egyenruhások az erdőben a férfit rövid időn belül elfogták.

A rendőrök a gépjármű 19 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Fotó: Police.hu