Vádat emeltek a drogot a vásárhelyi iskola mellett is értékesítő csongrádi házaspárral és társaikkal szemben

Vádat emeltek egy csongrádi házaspár és társaikkal szemben, akik hosszú időn át árultak drogot Csongrádon és a környező településeken tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Az esetről nemrég számoltunk be, akkor épp befejezte a rendőrség a nyomozást az ügyben. Mint írtuk, a rendőrségre 2020 szeptemberében érkezett bejelentés, hogy Hódmezővásárhelyen egy társasházban feltehetőleg kábítószerrel kereskednek. A nyomozás során beszerzett adatok alapján kiderült, hogy egy 21 éves férfi a város több pontján – többek között egy iskola előtt – árult ismerőseinek amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert, 29 éves társa pedig marihuánát értékesített több fogyasztó számára.

Szanka Ferenc az MTI-vel azt közölte, négy vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett minősített kábítószer-kereskedelem bűntettével, két-két vádlottat oktatási intézmény közvetlen környezetében elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, illetve bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolnak.

A vádirat szerint a házaspár 2019-től két éven keresztül korábban új pszichoaktív anyagnak, majd 2021-től kábítószernek minősülő kristály fantázia nevű anyagot szererzett be és terjesztett. A kereskedés során jellemzően a házukban szolgálták ki a vevőket, de előfordult, hogy gyalogosan vagy kerékpárral vállaltak kiszállítást. A házaspárnak a kábítószer beszerzésében, szállításában segítséget nyújtott szökésben lévő fiuk, továbbá két társuk is.

A vádlottak között van egy másik férfi és a drog beszerzésben neki segítséget nyújtó társa is, akik a csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették. A vádirat szerint a terjesztett drogot a csongrádi házaspár egy festőként dolgozó szentesi férfitől és élettársától szerezte be.

Korábbi elfogásukról készült videó is, ezt alább, beágyazva lehet megtekinteni: