Ambrus István Mártély adósságának elengedését kéri Márki-Zay Pétertől

Ambrus István, Mártély polgármestere Márki-Zay Péterhez fordult azért, hogy engedje el a település 23 millió forintos adósságát – vette észre a Magyar Narancs.

Lázár János egykori sofőrje a nyílt levélben arra kéri Hódmezővsásrhely polgármesterét, engedje el a 23 millió forintot, amivel a község a városnak tartozik. „Kérem a Tisztelt Polgármester Urat, hogy Hódmezővásárhely városa engedje el Mártély fennálló tartozását. A jó gazdasági helyzetben lévő Hódmezővásárhely több milliárdos költségvetésében közel 24 millió forint nem jelent áthidalhatatlan akadályt, nekünk mártélyiaknak viszont élet-halál kérdése” – írja Ambrus István. 

Mint ismert, Mártélyon augusztus 7-én tartottak időközi polgármester- és képviselőválasztást, miután korábban a képviselő-testület feloszlatta magát. Putz Anita volt az előző polgármester, aki Lázárral konfliktusba keveredett, sőt, Putz egyenesen azt állítja, hogy megpuccsolták Lázár segítségével. Márki-Zay Péterrel viszont jó kapcsolatot ápolt, az időközin újrázott is volna, de alulmaradt a Lázár által támogatott Ambrus Istvánnal szemben.

Az új mártélyi polgármester szerint a Vásárhelynek fizetendő összeg mellett még egy 16 millió forintos tartozása is van a településnek. A kormányközeli Délmagyarország szerint Mártélyon kétszer nagyobb adóssággal szembesültek az előzetesen vártnál, és Vásárhely jóindulatára is szükség van ahhoz, hogy ne menjen csődbe a település. 

Putz Anita szerint viszont nincs csődveszély, mivel minden számlát kifizettek, egyedül Hódmezővásárhellyel kellene megegyezni. Az adósság esetleges elengedéséről a hódmezővásárhelyi közgyűlésnek kell döntenie.