Az új út elkészült, a gyerekek a szalagot fogják, Lázár János nyisszant

Lázár János, aki immáron az újonnan létrehozott Építési és Beruházási Minisztériumot fogja vezetni, máris belelendült a munkába, ugyanis arról posztolt közösségi oldalán, hogy átadták a Királyhegyest az autópályával összekötő új útszakaszt. A dolog szépséghibája, hogy ismét megjelentek a kampány során gyakran szerepeltetett, kiskorú gyerekek is a képeken.

Egy új út átadása önmagában örömteli dolog, csakhogy ismét előkerültek a Lázár posztjában megjelentetett képeken is látszó, kiskorú gyerekek, akik leginkább a kampány során szoktak szerepelni a politikusok mellett. Az látszik a kikerült fotón, hogy kezet fog egyikükkel (ami még rendben is van), míg egy másikuk látszólag az alkalomhoz illően felöltözve – tehát valószínűleg nem „spontán” – tartja a szalagot, amelyet a képviselők aztán átvágnak. Annyi pozitívuma van a dolognak, hogy a vágásnál nem állt mellettük gyerek.

A témával már mi is foglalkoztunk, nem is egyszer. A duplán átadott kerékpárutas cikk alapján látható, hogy nem csak kormánypárti politikusok fogadnak fel átadókhoz gyerekeket, hanem azon ellenzéki politikusok is, akik akár közvetve is, de megvetik ezt a gyakorlatot. Botka László is gyakran mutatkozott a felújított óvodákban kiskorúakkal, akik szalagot is vágtak. Ezt azzal lehet magyarázni, hogy az intézmény maga nekik lett felújítva, de egy kerékpárút-átadó esetében árnyaltabb a helyzet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A fideszes és az ellenzéki jelölt is felavatta ugyanazt a kerékpárutat, utóbbi még gyerekeket is vitt

Háromnegyed óra különbséggel posztolta közösségi oldalára a fideszes Mihálffy Béla és az ellenzéki-közös Mihálik Edvin még vasárnap, hogy átadták a Szegedet Bordánnyal összekötő kerékpárút utolsó szakaszát. Mihálik a mellé telepített iskolásokkal tette színesebbé az átadóról készült képeket, de ami még érdekesebb, hogy ősszel egyszer már félig-meddig átadták a kerékpárutat.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Mihálik Edvin zöld tanácsnok is azzal magyarázta a kerékpárút felavatásánál jelen lévőket, hogy nem ők állították oda szándékosan a gyerekeket, hanem a Sziki Teljesítménytúra résztevői közül néhányan, szüleik jelenlétében és hozzájárulásával vettek részt a szalag átvágásán.

Mihálffy Béla ekkor ugyan kizárólag felnőttekkel szerepelt a posztolt képeken, de egy másik átadón már nála is pózoltak biodíszletként. Pusztamérges új konyhájának átadóján ugyanis az átvágandó szalag egyik végét egy láthatóan kiskorú gyerek tartotta. A posztolt képen viszont az látható, hogy bár az egyik oldalon van szalagot tartó kiskorú, a másikon már az egyik felnőtt korú résztvevő látja el e feladatot.