Lázár: Itt fog eldőlni a választás, mutassuk meg az országnak, milyen az igazi Hódmezővásárhely

Lázár János a hódmezővásárhelyi Damjanich utcában tartotta kampányzáró eseményét, ahol kisebb tömeg fogadta. Lázár háborús uszítónak nevezte Márki-Zayt, de arra a retorikára is ráült, amely szerint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elzárná az orosz gázt.

Lázár a tömegben, mikrofonba beszélve azt mondta, senki se hagyja, hogy elbizonytalanítsák, átverjék és távol tartsák a szavazástól, mert ebben a választókerületben fog eldőlni a 2022-es választás, és minden szavazatra szükség van ahhoz, hogy győzni tudjanak és megmutassák az országnak, milyen az igazi Hódmezővásárhely.

Szerinte ha Makón és Hódmezővásárhelyen nem nyer Márki-Zay, akkor országosan sem tud győzni a baloldal. Lázár szerint az ellenzéki összefogás embert és pénzt nem kímélve, jobboldali választópolgárok százezreinek adatait ellopva, amerikai pénzből és amerikai technológiával megpróbál mindenkit átverni, és az utolsó percig küzdeni fognak azért, hogy távol tartsák a jobboldali szavazókat.

„Együtt győzni tudunk, együtt győzni fogunk. Minden szavazatra szükség van ahhoz, hogy megmutassuk az országnak, milyen az igazi Hódmezővásárhely” – mondta a fórum legvégén.

Az elmúlt héten az ellenzék részéről kampányolt Szegeden Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a Klauzál téren, ahol azt mondta, ő félig szegedi; illetve volt Jakab Péter-fórum is, ahonnan a Jobbik-elnök egy tálca süteménnyel távozott. Orbán Viktor miniszterelnök Makón járt a napokban, ahol Lázárral közösen tartottak egy fórumot; a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig a Móra Ferenc Múzeum elé rendezett péntek estére rockkoncerteket, ahol mintegy kétezer doboz sört is kiosztottak. Az ellenzéki összefogás Szegeden szintén szombaton tartotta kampányzáróját, a Mars téri piacon. (via Promenád24)

A Szegederen vasárnap hajnaltól közvetítjük a választásokat. Ami komolyságot igényel, ott megadjuk a módját, emellett azonban beszámolunk olyan apróságokról is, amikkel máshol nem találkozhat az olvasó. Amennyiben szeretne a politikától független, objektivitásra törekvő forrásból tájékozódni, vasárnap kapcsoljon a Szegeder.hu-ra!