Márki-Zay: Én félig szegedi vagyok

Márki-Zay Péter ismert szegedi politikusokkal – úgymint Botka László polgármester és a két megyei ellenzéki jelölt, Mihálik Edvin és Szabó Sándor – megtámogatva kampányrendezvényt tartott a Klauzál téren. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a mindig elhangzottakon túl azt mondta, ő félig szegedi, hiszen a mögöttünk lévő áramszolgáltató-irodaházban dolgozott több ízben is.

Körülbelül 150 ember jelent meg délután négy órára a Kossuth Lajos-szobor előtt. Többségében idős polgárok voltak jelen, de a létszámhoz képest sok fiatal is volt. A beszédek nagyjából az eddigi utcafórumokhoz hasonlóan hangzottak, szó volt korrupcióról, nemátalakító műtétekről, elhangzott a kötelező bűnözőzés is, és Márki-Zay helyenként a vicceivel nevettette meg a népet, néhol meg azzal, hogy egy kicsit összekavarta őket.

Beszédében röviden ismertette az ellenzék programját, és elmondta, hogy inkább őket kérdezzük, ha kíváncsiak vagyunk rá, és ne a fideszes plakátokból tájékozódjunk, majd arra buzdította a jelenlévőket, hogy bizakodjanak, ne keseredjenek el, mert az ellenzék győzelmére reális esély van.

Márki-Zay Péter Szeged után Makón folytatja a kampányolást, ahova Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is elkíséri.