Lázár János videóval jelentkezett a tram-train kipróbálásáról, ahol újra felmerült benne a szegedi megállók ritkítása

Szerdán tett egy kört a tram-trainnel Lázár János országgyűlési képviselő, a projekt gazdája, aki ezúttal egy videó formájában mondta el: célszerű és komfortos a közlekedési eszköz, de van még dolguk vele. Ismét felhozta a szegedi megállók témáját, szerinte meg kell vizsgálni, hogy mindenhol megálljon-e a szerelvény.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Lázár János mintegy Mátyás királyként, a nép között elvegyülve próbálta kideríteni, milyen egy átlagos hétköznap a tram-train vonalán. „Ma reggel tettem egy kört a 6:31-es tram-trainnel, hogy személyesen is tapasztalatokat szerezzek az aktuális helyzetről” – írta szerdán.

Tapasztalatait összegezte is: szerinte ami pozitívum, hogy sokan használják, de amin dolgoznunk kell még, az a menetidő csökkentése, hogy a lehető leggyorsabban megtegye a jármű a két város közötti távolságot. Ezt a ma megjelent videóban is elismételte, majd részletezte a menetidőket:

  • Hódmezővásárhelyen 10 perc,
  • a két város között 20 perc,
  • míg Szegeden belül 25 perc.

Ez utóbbit emelte ki ismét, szerinte el kellene gondolkodni azon, hogy hol álljon meg Szegeden a tram-train, ezen felül a járművek kalibrálását és még optimálisabb beállítását említette. Úgy tapasztalja, hogy sokan használják, de van még vele bőven dolguk.