Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe

Magyar Péter szavazást indított a Tisza Párt honlapján arról, hogy legyen-e európai parlamenti képviselő a következő uniós ciklusban. Összesen 91315-en vettek részt, 75,6 százalékuk igennel szavazott, míg 24,4 százalék ellenezte ezt.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége, befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – fogalmazott Magyar Péter, aki azt is írta, „számít a közösség kollektív bölcsességére”.

Az, hogy a résztvevők háromnegyede igennel szavazott, talán nem meglepő annak fényében, hogy Magyar Péter nyolc érvet is megosztott a képviselőség mellett, ám ellenérveket nem írt. A Tisza Párt alelnöke egyébként még vasárnap jelentette be a Facebook-oldalán, hogy egy fontos kérdésben szeretné kikérni a követői véleményét, de egyéb részletet akkor még nem árult el. Hozzátette, bármi is lesz a szavazás végeredménye, azt ő elfogadja.

A Telex szerint a Tisza Párt alelnöke már hétfőn kiutazott Brüsszelbe. Facebook-oldalán megosztott egy képet, amelyen MCC-s diákokkal pózol, és a következő szöveget írta hozzá: „Indulás Brüsszelbe a néppárti frakcióülésre. A reptéren, az MCC-s diákok szerint is árad a TISZA.”