Fertőzés egy temesvári gimnáziumban: legalább 45-en jelentkeztek a sürgősségi kórházban

A Temes megyei egészségügyi hatóságok beismerték, hogy a temesvári C.D. Loga főgimnáziumban norovírus-fertőzés ütötte fel a fejét a héten, melynek következtében az intézmény számos diákja és néhány tanára került kórházi kezelés alá. A Krónika Online cikke szerint a fertőzötteknél jelentkező tünetek között szerepel hasmenés, hasfájdalom, hányinger és hányás.

Cornelia Bubatu, a megyei egészségügyi igazgatóság szóvivője szerint a Louis Ţurcanu gyermekkórház által végzett vizsgálatok eddig négy betegnél igazolták a norovírus jelenlétét. Az esetleges további fertőzöttek azonosítása érdekében járványügyi vizsgálatot indítottak.

Mihai Gafencu kórházszóvivő csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy 14 diákot ápolnak, akiket a norovírus-fertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztek eredményeinek megérkezéséig nem engednek haza. A kezelt páciensek állapota stabil.

A norovírus által okozott betegség főbb tünetei a hasfájdalom, hányás, hasmenés, izomfájdalmak és fejfájás, amelyek általában három napon belül enyhülnek vagy megszűnnek.

Aura Danielescu, a megye főtanfelügyelője tájékoztatása szerint szerdáig összesen 45 személy jelentkezett a fertőzés tüneteivel a temesvári sürgősségi kórházban, közülük 15-öt kórházi kezelésben részesítenek. Az érintett iskolában a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében csütörtökön és pénteken az oktatás online formában zajlott.