Síntörés miatt másfél órás késések lehetnek Szabadka és Szeged között

A Mávinform közölte szerda késő délután, hogy a szerb vasút tájékoztatása szerint Szabadka állomáson síntörés miatt jelentős késéssel közlekedhetnek a vonatok. A Szeged és Szabadka közti vonatoknál 60–90 perces késésekre lehet számítani a vasúttársaság szerint.

Legutóbb március 11-én volt fennakadása vonalon a szerb vasút hibájából fakadóan, előtte pedig január végén történt, hogy Szabadkán aznap hajnalban kisiklott egy tehervonat két kocsija, ami elzárta az állomást egy időre. A siklás elég gyakori volt arrafelé, tavaly december 18-án már hajnalban értesítette az utasokat a MÁV, hogy nem közlekedik a Szabadka és Szeged közötti járat. A vajdasági városban tavaly júliusban és januárban szintén tehervonatok siklottak.

A Szabad Magyar Szó szerint egyébként épp mostanság derült ki, hogy lemondott a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra igazgatója, Nebojša Šurlan, bár nem a síntörés miatt. A Nova.rs azt írja, hogy a döntést azt követően született, hogy a Radar magazine közzétette Siniša Mali pénzügyminiszterrel folytatott beszélgetését a Crvena Zvezda Labdarúgó Klub anyagi támogatásáról. Šurlan március 25-én adta be lemondását.