Siklás történt Szabadkán, felborult a röszkei vasútvonal közlekedése

A Mávinform közlése alapján szinte teljesen felborult ma a Szeged–Szabadka vonal közlekedése, bár az okokról nem írtak semmit. A bejegyzés szerint a Szegedről Szabadkára induló vonatok rövidebb útvonalon közlekednek:

  • A Szegedről 14:58-kor induló vonat Palicsig,
  • a Szegedről 17:58-kor és
  • a 21:43-kor induló vonat Röszkéig jár.

Az eredetileg Szabadka felől érkező vonatok szintén rövidebb útvonalon közlekednek:

  • A Szabadkáról 16:37-kor induló vonat csak Palicstól,
  • a Szabadkáról 19:37-kor induló vonat csak Röszkétől jár.

A Szabadkáról Szegedre 13:37-kor elindult személyvonat egyáltalán nem közlekedett. A probléma egész nap fennállt, már a kora reggeli vonatoknál is volt kimaradás, vagy épp Palicsig, vagy onnan jártak a szerelvények.

Frissítés (15:35): Mint azt olvasónktól megtudtuk, Szabadkán hajnalban kisiklott egy tehervonat két kocsija, ami elzárta az állomást. Ez az oka annak, hogy a röszkei vonalon káosz van ma, a helyreállítás egyelőre nem tudni, mikorra történik meg.

Frissítés (18:55): A vajdasági Szabad Magyar Szó a magyarázat nélküli közlekedési káosz nyomán szóban is megérdeklődte a délutáni órákban a szabadkai vasútállomás ideiglenesen felállított jegypénztáránál, miért nem indulnak a vonatok a megszokott menetrend szerint. A jegypénztáros hölgy kérdésükre megerősítette, kisiklott egy tehervagon Szabadkánál, de hogy pontosan hol, azt nem tudta megmondani. Annyit árult el, hogy jelenleg is tart a vagon felállítása, és

nem tudni, hogy szerdán reggel elindul-e a személyszállítás vagy sem.

Nem ez az első eset, hogy a novemberben megnyitott vonalon, ahol egyébként már egy éve teherszállítás is folyik, kisiklik egy vagon, írja a portál. December 18-án ugyanis már hajnalban értesítette az utasokat a MÁV, hogy nem közlekedik a Szabadka és Szeged közötti járat siklás miatt. Előtte is történt már ilyen Szabadkán, tavaly júliusban és januárban szintén tehervonatok voltak az érintettek.