Szabadkán kisiklott három propilénszállító vagon, szerda estére helyezték őket vissza a sínekre

A PannonRTV tudósított arról, hogy kedd hajnalban Szabadkán kisiklott három, propilént szállító tartályvagon. Ebből kettőt még aznap sikeresen visszaállítottak a sínekre, az utolsót pedig szerda délután kezdték visszaemelni. A vajdasági portál szerint propilént szállító tehervonatra összesen 23 tartálykocsi volt rákapcsolva, a siklás mindössze egy kilométerre a központi vasútállomástól történt, melynek oka egyelőre nem ismert.

Szivárgás nem történt, a kisiklott vagonok közül egyik sem sérült meg. Azt írják, ennek ellenére a nem hivatalos információk szerint szerda délután 2 óráig evakuálták a Szabadkai Vízműveket, a közelben lévő bankot és az új városháza épületét is. A közelben lévő Ivan Sarić Műszaki Szakközépiskolában pedig nem volt ma tantermi oktatás, a diákok online vehettek részt az órákon.

A vasúti daru beüzemelése szerda délután két óra körül zajlott, a helyszínre három tűzoltóautó is érkezett, a rendőrség pedig lezárta Szabadka főutcáját; a Pátria hotel és a Jovan Mikić utca közötti útszakaszon volt korlátozva a forgalom.