Bár továbbjutott, mégis kihagyhatja Pádár Nikolett a 100 méter gyorsot a vizes vb-n

Pádár Nikolett és Telegdy Ádám is továbbjutott a középdöntőbe csütörtökön a dohai úszó-világbajnokságon. A délelőtti programban a magyarok közül egyéniben csak ők ketten voltak érdekeltek, előbbi 100 méter gyorson 55.21 másodperccel ugyan elérte a középdöntőt, de jelezte, várhatóan nem áll majd rajtkőre, ugyanis a 4x200 méteres gyorsváltó sikeréért szeretne hajtani.

Elég fáradtan keltem, éreztem a vízben is, hogy nem tudok úgy mozogni, ahogy szeretném. Nagyon örülök neki, hogy a legjobb tizenhat közé kerültem, de nem ígérem, hogy elindulok ott, a váltóval jó esélyeink vannak” – nyilatkozott az MTI-nek a szegedi Pádár, aki szerdán élete első felnőtt egyéni vb-döntőjében a hatodik helyen végzett 200 méter gyorson.

Telegdy Ádám 200 méter háton indult. Ebben a számban mindkét magyar riválisa hiányzik a világbajnokságról, a szám címvédője, Kós Hubert a párizsi olimpiára fókuszálva kihagyja a viadalt, míg Kovács Benedek nem sokkal a vb-t megelőzően combsérülést szenvedett. Az olimpiai-ötödik Telegdy – aki két honfitársa mögött jelenleg harmadik a hazai rangsorsban a kvótaversenyben – 1:58.07 perces eredménnyel összesítésben ötödikként lépett tovább.

Az első úszás midig fáj, bármit csinál az ember, ezért nehéz is ebből bármilyen következtetést levonni. A mezőny alapjában véve nem erős, nincsenek kiugró eredmények, viszont rendkívül sűrű, sokan vagyunk egy-két másodpercen belül egymáshoz képest – mondta Telegdy, aki szeretne előre lépni a magyar háziversenyben, hiszen Párizsban csak a két legjobb idővel rendelkező versenyző úszhat egy számban. Hozzátette, erre még jó fél éve van, így akkor sem aggódik, ha ez a világbajnokságon még nem sikerül neki.

A csütörtök délelőtti programban még a női 4x200 méteres gyorsváltók küzdelmeiben lesznek érdekeltek a magyarok, ott az olimpiai indulás lesz a tét.