Temesváron is égető a sofőrhiány, most járatokat is kell ritkítani

Hétfőtől ritkultak a járatok Temesváron, ezt a városi költségvetési korlátok tették szükségessé, magyarázta Ruben Lațcău, a város alpolgármestere. A Nyugati Jelen azt írja, a sofőrök túlóráinak finanszírozásának nehézségei miatt alakult ki a helyzet, amely következményeként ritkábban közlekednek majd a járatok. Lațcău hozzátette, hogy a buszsofőrök fizetése a múlt év végén emelkedett, de a sofőrhiány miatt a túlórázás vált szükségessé, amelynek költségeit már nem képesek fedezni.

Lațcău hétfőn bejelentette, hogy a város ritkítják a buszjáratokat, különös tekintettel az esti és éjszakai időszakokra, amikor a buszok többnyire alig szállítanak utasokat. Az intézkedés érinti a város környéki településekre közlekedő ún. metropolisz-buszjáratokat is, amelyek számát szintén csökkentik. Az alpolgármester szerint ezek a változások elsősorban az 22 óra után közlekedő járatokat fogják érinteni.

Szegedhez hasonlóan Temesvár közlekedési vállalata is régóta küzd buszsofőr- és villamosvezető-hiánnyal, ami már korábban is korlátozta a szolgáltatások színvonalát. A STPT-nek (Temesvári Közlekedési Társaság) sürgősen szüksége lenne körülbelül 120 új buszsofőrre és villamosvezetőre a közszállítási rendszer hatékony működtetéséhez.