A vajdasági sajtó szerint egy fekete párducot láthattak Bácsfeketehegynél

Videófelvétel kering a vajdasági sajtóban, amelyen egy fekete színű, párducszerű állat fut nagy sebességgel egy termőföldön. A felvételt, amit a hatóságok vizsgálnak, egy traktorból készítette annak vezetője Bácsfeketehegynél.

A felvételt egy helyi földműves készítette, azon látszik, hogy egy nagy testű fekete állat rohan a földeken. A Szabad Magyar Szó cikke szerint Nemanja Ivanović, a tartományi felügyelőség illetékese elmondta, jelenleg a felvételt ellenőrzik, de a mezőőrséget azonnal riasztották és kiküldték a helyszínre.

Az állat párducléte a helyi sajtó beszámolói szerint jóval biztosabb, mint amikor Magyarországon véltek fekete párducot látni többen. Ivanović két hete úgy nyilatkozott, az állatot elaltatni tervezik, majd elhelyeznék a Palicsi Állatkertben.

A telegraf.rs nevű szerb lap – amelynek cikkében a felvétel is megtekinthető – beszélt a felvételt készítő Andrej Maljikkal, aki azt mondta, azért vette fel az állatot, mert máskülönben senki sem hitte volna el, amit látott.

Bácsfeketehegy (szerbül Feketić) falu Szerbiában, a Vajdaságban, az Észak-bácskai körzetben, a bácskai magyar református püspökség székhelye. Nagyjából félúton fekszik Szabadka és Újvidék között, Szegedtől légvonalban valamivel több mint 70 kilométerre.

Tavaly decemberben volt hír elsősorban Kiskunhalasnál nagy valószínűséggel egy fekete párduc volt látható a város keleti részén egy kamera felvételén. Ezt követően volt, aki tanyáján vélte látni a nagymacskát, mások az erdős területek közelében, de a keresett állathoz konkrétan nem lehetett kötni az eseteket. Egészen január közepéig többször többen látni vélték az állatot, de végül nyoma veszett. Ha valóban párduc volt.