Fegyverropogás hallatszott Horgos belterületén, állítólag a katonaság is kint van

Csütörtök este több olyan videó is megjelent a közösségi médiában, amelyeken az látszódik, hogy egy csoport, valószínűleg illegális bevándorló fegyverrel sétál Horgos utcáin és lövések is eldördülnek, mire a körülbelül 20 fős csoport tagjai futásnak erednek. Később már azt is írták, hogy az Akácos és a Kertész utcát lezárták, és a katonaság is kint van – írja a Pannon RTV.

A vajdasági hírportál azt is írja, hogy a közösségi oldalakon keringő felvételek alapján a hírt a községi illetékesek is megerősítették. Elmondták, hogy a rendőrség erősítésre várt, de már információik szerint uralják a helyzetet. Egyes feltételezések szerint embercsempész-csoportok közötti leszámolásokról lehet szó.

Egy másik portál, a Szabad Magyar Szó is erről számolt be. Mint írják, Horgoson egy hete tartottak falugyűlést, ahol az elkeseredett polgárok többször is szóvá tették, hogy a határmenti faluban ezrével tartózkodnak migránsok, virágzik a bűnözés, ennek ellenére a településen nincs rendőr.

A probléma egyébként nem újkeletű. Még pár hete történt, hogy meg is ölhettek egy vélhetően bevándorló személyt egy ilyen esemény során. Az M1 még nyáron készített riportot a lövöldözésekről, de még egy 2016-os esetről is írtak annak idején.