Szerdától újra lesz Szeged–Szabadka busz

Szerdától újra közlekednek majd buszok Szeged és a vajdasági Szabadka között – írja a Szabad Magyar Szó. A menetrend szerinti járatokat a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat indítja.

A lap azt írja, hogy a buszok minden nap közlekednek, még állami ünnepeken is, Szabadka mellett pedig a nyolcezres Palics központjában és a kétezres Hajdújáráson állnak majd meg.

Szabadkáról reggel 7 óra 35 perckor indul a busz Szegedre, vissza pedig 15 óra 40 perckor lehet a járattal utazni. A jegy egy irányba 500 (1760 forint), a menettérti pedig 800 dinárba (2800 forint) kerül.

A Szabadka–Horgos–Szeged és a Szabadka–Horgos–Törökkanizsa–Zenta–Óbecse közti járatait még júliusban szüntette meg a vállalat „ésszerűsítési és szervezési okokra” hivatkozva, ezt azonban most úgy tűnik, felülírták.

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalatot a Szabadka területén történő városi és peremvárosi utasforgalom lebonyolítása céljából alapították, mely tevékenység nélkülözhetetlen alapfeltétele a mindennapi életnek, vallják honlapjukon.