Pikniket és találkozót tart az Erzsébet ligetben Magyar Péter szombaton

Augusztus legvégére szervezték Magyar Péterék az első szegedi közösségi pikniket és találkozót, erről a Tisza Párt csongrád-csanádi közössége osztott meg információt Facebook-oldalukon.

A bejegyzés szerint a rendezvény augusztus 31-én 13-tól 17 óráig tartana az újszegedi Erzsébet liget közepén lévő füves részen, a Népkert sor felől. Azt tervezik, hogy a gyülekező után 14 órától kezdődik az eszmecsere, találkozó és beszélgetés Magyar Péterrel. A szervezők kérik, ha bárkinek van olyan története vagy információja a magyar kórházakkal és kórházi ellátással kapcsolatos problémákról és hiányosságokról, amelyet szeretne megosztani a helyszínen, nyomtassa ki, és hozza magával, mivel ezeket összegyűjtik és egy mappában átadják Magyar Péternek.

A helyszínen korlátozott számban állnak majd rendelkezésre sátrak, asztalok, padok és székek. Biztosítva lesz még a hangosítás hangfalakkal és két mikrofonnal is. Ugyanakkor piknik lévén, aki teheti, hozzon magával kempingszéket vagy pokrócot, kérik a szervezők. Ételt és italt is lehet hozni, valamint felajánlásként elfogadnak műanyag poharakat és tányérokat. Ugyanakkor alkoholt fogyasztási célra nem megengedett vinni, valamint a tűzgyújtási tilalom miatt a helyszínen nincs lehetőség főzésre és sütésre.

A hatóságok kérésére csak 13 óra után lehet gyülekezni a helyszínen, illetve 18 óráig minden tevékenységet be kell fejezni, és a helyszínt tisztán átadni. A szabályok szerint minden tizedik résztvevő után szükség van egy személyre, aki sárga láthatósági mellényben lesz. Ezért azt kérik még a szervezők, hogy mindenki hozzon magával egy sárga mellényt, amelyre cellux segítségével egy "Rendező" feliratot ragasztanak majd. Ennek hiányában nem lesz engedélyezett a nagyobb létszám.