Felborult és letarolt egy villamosmegállót egy tűzoltóautó a Rókusi körúton

Összeütközött egy személyautó és egy teherautó Szegeden, a Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében – közölte a Katasztrófavédelem vasárnap.

A teherautó egészen pontosan egy épp valószínűleg esethez siető tűzoltóautó volt, amely a balesetben felborult, és a közeli villamosmegállóba csapódott, a földdel egyenlővé téve annak esőbeállóját és korlátját – egyelőre nem tudni, hogy várta-e éppen valaki a villamost.

Az eset háromnegyed négy körül történt, az egyik szegedi Facebook-csoportban egy nő azt írta, „megkülönböztető jelzést használó tűzoltó autónak nem adták meg az elsőbbséget”.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője cikkünk megjelenése után azt írta a Szegedernek, hogy a helyszínre hat mentőegység érkezett, egy tűzoltó súlyos, három további tűzoltó és a személyautót vezető férfi pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátás után mindannyiukat kórházba szállították.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A Katasztrófavédelem közlése szerint a műveleti szolgálat irányítása mellett a szegedi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében, mindkét irányban lezárták, a 2-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak.

Emlékezetes, hogy 2007-ben ugyanebben a kereszteződésben történt már egy kísértetiesen hasonló baleset: akkor is egy tűzesethez riasztott, szirénázó tűzoltóautó elé hajtott ki egy autó, amiben egy akkor a hatvanas éveiben járó szegedi házaspár utazott. Nyolcan sérültek meg, az intenzív osztályra került idős páron kívül három tűzoltó könnyebben, három súlyosan.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy Magyarország minden tájára eljussanak a legfontosabb és legérdekesebb szegedi történések. Ez a cikk ezen együttműködés keretében a Telexen is olvasható.