Negyven szegedi bölcsőde és óvoda kapott klímaberendezést

Az Óvoda utcában tartott sajtótájékoztatót Binszki József. A várospolitikai alpolgármester szerint mivel a globális felmelegedés miatt a nyári forróság még a legkorszerűbben felújított, hőszigetelt, új nyílászárókkal és árnyékolóval felszerelt intézményekben is nagyon megnehezíti a gyerekek pihenését, ezért az önkormányzat saját forrásból 13 bölcsődében és 27 óvodában szerelt fel összesen 69 klímaberendezést.

A közel ötvenmillió forintos pályázatot a szegedi WindTech Kft. nyerte, ők telepítették az eszközöket. Az Óvoda utcai bölcsőde vezetője, Bálint Tímea szerint az új klímaberendezések nagy segítséget jelentenek nekik és elsősorban a gyerekeknek, akik a nagy melegben nem tudtak eddig nyugodtan aludni, ami pedig olykor idegrendszeri problémákhoz is vezetett.

Volt korábban is hasonló program, akkor a város kilenc intézménybe szereltetett 13 klímaberendezést, ami 7,2 millió forintba került. A helyszínen elhangzottak alapján az elmúlt hónapokban az önkormányzat napelemrendszereket is telepített saját forrásból intézményeire, ezt 440 millió forint saját forrásból valósították meg. Emellett játszóudvarokat újíttattak fel és új játszóeszközöket szereztek be.

2022-ben a Fidesz-KDNP helyi képviselői is szereltettek fel klímákat egyes szegedi intézményekbe adományokból, tavalyelőtt például a 45 szegedi óvodából mindössze 10-ben volt klímaberendezés.